Comisia de expertiza medicala a capacitatii de munca

Categoria: Comisii
Scris de: CMR

Preşedinte – dr. Valentin Năstase, Braşov

Vicepreşedinte – dr. Lăcrămioara Doina Tudorache, Bucureşti

Membru – dr. Ioana Soare, Bucureşti

Membru – dr. Doina Neamţu, Bucureşti

Membru – dr. Antoaneta Gavril, Bucureşti

Membru – Dr. Țigănilă Nicușor, Cluj-Napoca

Membru – dr. Raluca Păun, Bacău

Membru – dr. Aida Mara Nedelcuţ, Focşani

Membru – Dr. Cocoi Elena Angela, Bistrița

Secretar – dr. Simona Lucia Bunescu, Bucureşti

54 comentarii la “Comisia de expertiza medicala a capacitatii de munca”

 1. Szabo Maria spune:

  Domnule Preşedinte,

  Mă numesc Szabo Maria, sunt născută la data de 12.07.1962 în municipiul Gheorgheni, judeţul Harghita şi doresc a vă comunica o nemulţumire pe care o am în legătură cu decizia “comisiei” de expertiză medicală din Gheorgheni. Am pus între ghilimele comisia, pentru că este de fapr un singur medic, care după bunul lui plac decide gradul de încadrare al pacienţilor pentru pensionare pe caz de boală. Consider că am fost nedreptăţită, pentru că sunt diagnosticată de mai mulţi ani cu poliartrită reumatoidă, am fost încadrată în gradul II, până vineri, 22 martie, când domnul doctor, Medic primar în expertiză care a venit la Gheorgheni, a considerat că sunt aptă de muncă…….în condiţiile în care eu, abia mă pot deplasa, am dureri articulare aproape insuportabile şi stau mai mereu în pat. Domnul doctor, mi-a acordat gradul III, fără a mi se explica de ce. Am înţeles că urmează să parcurg un demers dificil pentru a contesta această decizie. Dosarul pe care l-am întocmit, cu toate actele necesare, nu a prea fost luat în considerare de domnul doctor, pentru că s-a uitat la mine şi mi-a spus că pentru o pneumonie nu mă poate pensiona pe caz de boală. Menţionez că nu sunt singura în acest caz, în care, domnul doctor al cărui nume nu îl cunosc, doar codul parafei (160912), am de parcurs nişte etape în plus pentru că domnul doctor consideră că nu prea am nicio problemă. Nu mi se pare normal ca eu, care mă deplasez cu greutate chiar şi în casă, nu ies din bloc decât foarte rar, pentru că mă dor articulaţiile, să fiu declarată aptă de muncă pentru o jumătate de normă. Vă rog să luaţi măsurile necesare pentru ca alţi bolnavi să nu beneficieze de acelaşi tratament indiferent din partea unui om care crede că poate decide soarta unui alt om, cu aşa o uşurinţă. Vă mulţumesc anticipat, curespect, Szabo Maria.

 2. marius spune:

  ce acte trebuie sa pun la dosar pentru pensionare pe caz de boala?

 3. alexandru.svejinski spune:

  Buna ziua!
  referitor la intrebarea dumneavoasta, va rugam sa va adresati Casei de Pensii judetene.

  Dep Avizari Acreditari CMR

 4. alexandru.svejinski spune:

  Va informam ca plangerea, sesizarea impotriva unui medic se adreseaza
  colegiului al carui membru este medicul, conform regulilor procedurale
  art. 109 alin. (1), (2) si (3) din
  Statutul Colegiului Medicilor din Romania , ca prima instanta de
  judecata , dupa care
  daca nu veti fi multumit de decizia colegiului teritorial aceasta poate
  fi contestata si
  se solutioneaza de catre Comisia Superioara de Disciplina de la nivelul
  Colegiului
  Medicilor din Romania. Dumneavoastra trebuie sa va adresati Colegiului
  Medicilor Harghita str. Harghita nr. 6, Miercurea Ciuc 530152.
  *Plangerea va fi inregistrata numai daca contine elemente de
  identificare nume, prenume, si locul de munca ale medicului impotriva
  caruia se face precum si numele, prenumele, adresa si semnatura petentului.
  Plangerea se va depune personal sau prin mandat cu procura ori poate fi
  trimisa prin
  scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Nu se vor inregistra
  plangerile trimise
  prin fax ori depuse in copii, conform regulilor procedurale art. 109
  alin. (1), (2) si
  (3) din Statutul Colegiului Medicilor din Romania si conform art. 443
  alin. (1) din Legea
  95/ 2006, lege privind reforma in domeniul sanatatii.
  Va informam deasemenea ca actiunea disciplinara poate fi pornita in
  termen de cel mult 6 luni de la data savarsirii faptei sau de la data
  cunoasterii consecintelor
  prejudiciabile.conform art. 449 alin. (1) din legea 95/2006.

  Cu consideratie,
  Dr. Dragan Romina
  Consilier Departamentul de Jurisdictie Profesionala si Deontologie Medicala
  Colegiul Medicilor din Romania

 5. Miklos spune:

  Buna ziua,
  Am sa va explic pe scurt povestea mamei mele si va rog sa ma ajutati sa stim ce e de facut.
  Mama mea a facut transplant de rinichi la Cluj in 23 Noiembrie 2012 , iar in 7 Martie 2013 trebuia sa mearga la comisie.A mers la comisie personal, unde doamna doctor i-a taiat gradul de pensie, din gradul I a trecut-o in gradul II , desi conform legii are dreptul la 12 luni de gradul I dupa transplant.
  Decizia cu gradul I a venit de la Targu -Mures , iar doamna dr. a schimbat gradul in fata mamei mele dupa ce aceasta a semnat!!
  A doua zi (8 martie 2013) am depus contestatie la cabinetul de expertiza medicala din Tarnaveni , insa nu ni s-a dat nr de intregistrare!!
  Dupa doua saptamani ,am trecut pe la cabinetul din Tarnaveni si am intrebat de se mai stie de contestatia noastra, raspunsul fiind sec: ” va vine prin posta raspunsul”.
  Am asteptat,insa nu a veniti nici un raspuns,pensia a fost taiata de luna trecuta.De atunci tot sunam la diferite institutii ,dar degeaba ,toti ridica din umeri si ne trimit la alte institutii ,ne plimbam de la usa la usa!
  As vrea sa stiu ce e de facut, unde trebuie sa depun contestatie si daca e nevoie pe cine trebuie sa dau in judecata? Multumesc

 6. alexandru.svejinski spune:

  Va informam ca cele solicitate de dumneavoastra nu sunt de competenta Colegiului Medicilor din Romania. Dumneavoastra va puteti adresa Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca INEMRCM Sos Panduri nr. 22, Bucuresti.

 7. Goata Anca spune:

  Buna ziua,

  Va rog sa im explicati cu privire la decizia medicala asupra capacitatii de munca pe ce criterii se acorda gradul de invaliditate si termenul de revizuire.
  Va mentionez ca tatal meu este invalid (are un picior amputat si numai poate fi protezat) din 2004 si este incadrat in gradul I, doar ca este chemat pentru aceleasi analize si pentru emiterea acestei decizii in fiecare an si mai nou la 2 ani si de fiecare data “amenintat” ca i se schimba gradul, bineinteles intr-unul mai prost.
  Imi puteti spune va rog in aceste conditii, de ce nu i se acorda definitiv aceasta decizie sau unde trebuie sa se duca daca doctorul desemnat sa semenze aceasta decizie nu poate schimba termenul de revizuire in schimb are puterea sa schimbe gradul de incadrare?
  Considerati ca este nevoie sa apelam la vreun post de televiziune pentru a face publica aceasta nedreptate sau sa filmam cu camera ascunsa?

  Va multumesc si sper sa imi raspundeti cat se poate de rapid,

  Anca Goata

 8. C.M.R. spune:

  Buna ziua,

  Va informam ca cele solicitate de dumneavoastra nu sunt de competenta Colegiul Medicilor din Romania .Dumneavoastra trebuie sa va adresati Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca INEMRCM Sos Panduri nr. 22.

  Cu consideratie,
  Dr. Dragan Romina
  Consilier Departamentul de Jurisdictie Profesionala si Deontologie Medicala
  Colegiul Medicilor din Romania

 9. moza ionel spune:

  am diagnosic schizofreniecronica in puseu acut de tip paranoid sunt din brasov unde ma pot pensiona o pensie de handicap si pensie de invaliditate si ce acte trebuie pt aceste pensii

 10. moza ionel spune:

  ce trebuie pt pensionare de handicap si una de invaliditate

 11. C.M.R. spune:

  Buna ziua,
  pentru rezolvarea problemei dumneavoastra, va sugeram sa adresati solicitarea Casei Judetene de Pensii Brasov (http://www.casadepensiibv.ro/html/coordonate-de-contact.php)

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 12. marginean spune:

  Buna ziua, mama mea este pensionata pe caz de boala (neoplasm de col uterin) si astazi a pierdut planul de recuperare ce trebuie vizat de medicul de familie. Imi puteti spune va rog cum facem sa intram in posesia unui plan de recuperare nou si unde trebuie sa anuntam ca cel vechi este pierdut? Va multumesc

 13. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  Cele solicitate de dumneavoastra nu sunt de competenta Colegiului Medicilor din Romania. Ca si raspuns pentru un nou plan de recuperare va puteti adresa serviciului medical teritorial de oncologie sau celui care a emis planul de recuperare despre care faceti vorbire ca s-ar fi pierdut, de unde veti afla si raspunsul daca trebuie sau nu declarata pierderea.

  Cu consideratie,
  Dr. Dragan Romina
  Consilier Departamentul de Jurisdictie Profesionala si Deontologie Medicala
  Colegiul Medicilor din Romania

 14. Ionel spune:

  Buna seara,
  vreau si eu sa stiu daca Decizia medicala asupra capacitatii de munca este una si aceeasi cu Certificatul de incadrare in grad de handicap.
  Multumesc!

 15. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  Referitor la solicitarea dumneavoastra, va rugam sa va adresati Comisiei teritoriale de expertiza medicala pentru persoane cu handicap din judetul in care locuiti.


  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 16. Simionica Corina spune:

  Buna ziua! Am fost diagnosticata in urma biopsiei musculare cu distrofie musculara progresiva in ianuarie 2013.In ianuarie 2014 am primit deciazia medicala de la Casa de Pensii Iasi incadrata in gradul 3.Vreau sa stiu daca mai pot depune contestatie avand in vedere ca a trecut termenul de 30 de zile sau ce anume pot face!Nu este posibil ca o persoana diagnosticata cu distrofie musculara progresiva sa fie incadrat in gradul 3.Am 27 de ani iar simptomele au aparut acum 12 ani.Boala nu este la inceput si in afara de acest fapt,cum poate spune doamna doctor Loghin de la comisia de expertiza din Iasi sa ma consider norocoasa ca si cum nu ar fi o boala invalidanta si as avea toate sansele din lume sa ma vindec,cand eu urc cu o foarte mare greutate scarile?Va rog sa ma ajutati si sa ma sfatuiti ce pot face!Multumesc!

 17. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  Va informam ca cele solicitate de dumneavoastra nu sunt de competenta Colegiului Medicilor din Romania Dumneavoastra trebuie sa va adresati Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca INEMRCM , Bucuresti, Sos Panduri nr. 22.

  Cu consideratie,
  Dr. Dragan Romina
  Consilier Departamentul de Jurisdictie Profesionala si Deontologie Medicala
  Colegiul Medicilor din Romania

 18. sandu gicu spune:

  Buna ziua…intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca o persoana cu ciroza hepatica toxica decompensata,cu varice esofagiene gr.4 bandate recent si cu encefalopatie hepatica poate obtine gradul unu de handicap?

 19. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  pentru solutionarea problemei dumneavoastra, va rugam sa va adresati Comisiei de Evaluare a persoanelor cu handicap din judetul in care locuiti.

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 20. Claudiu Florin spune:

  Pentru a face sesizare cu privire la pensionarea pe caz de boala a unor persoane din Mun. Dorohoi , Judet Botosani pensionate fara a avea un grad de invabilitate sau o boala de doamna doctor CEUCA-URMA TEODORA cum as putea sa procedez? P.S. As dori sa fie chemate aceste persoane pentru comisie(verificare) la INEMRCM.
  VA MULTUMESC

 21. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,
  Va informam asupra competentei CMR numai solutionarea plangerilor formulate impotriva unui medic membru al sau. Referitor la cele relatate va puteti adresa INEMRCM.

  In cazul in care intelegeti sa va indreptati impotriva unui medic, pentru a putea solutiona sesizarea formulata trebuie sa va adresati colegiului al carui membru este medicul, conform regulilor procedurale art. 109 alin. (1), (2) si (3) din Statutul Colegiului Medicilor din Romania , ca prima instanta de judecata , dupa care daca nu veti fi multumit de decizia colegiului teritorial aceasta poate fi contestata si se solutioneaza de catre Comisia Superioara de Disciplina de la nivelul Colegiului Medicilor din Romania. Dumneavoastra trebuie sa va adresati Colegiului Medicilor Botosani , str. Marchian nr. 11, Botosani 710211.
  *Plangerea va fi inregistrata numai daca contine elemente de identificare nume, prenume, si locul de munca ale medicului impotriva caruia se face precum si numele, prenumele, adresa si semnatura petentului.
  Plangerea se va depune personal sau prin mandat cu procura ori poate fi trimisa prin
  scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Nu se vor inregistra plangerile trimise
  prin fax ori depuse in copii, conform regulilor procedurale art. 109 alin. (1), (2) si
  (3) din Statutul Colegiului Medicilor din Romania si conform art. 443 alin. (1) din Legea
  95/ 2006, lege privind reforma in domeniul sanatatii.
  Va informam deasemenea ca actiunea disciplinara poate fi pornita in termen de cel mult 6 luni de la data savarsirii faptei sau de la data cunoasterii consecintelor
  prejudiciabile.conform art. 449 alin. (1) din legea 95/2006.

  Cu consideratie,
  Dr. Dragan Romina
  Consilier Departamentul de Jurisdictie Profesionala si Deontologie Medicala
  Colegiul Medicilor din Romania

 22. toma albu danut spune:

  ma numesc toma-albu danut,din bacau,persoana cu handicap gradul unu,iar prin casa de pensii am gradul doi.am fost la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca,in bacau la d-na doctor paun raluca,pe data de 24 februarie 2014.am avut doua decizii cu revizuibil.acum mi s a comunicat de catre doamna doctor ca s a trimis dosarul la bucuresti pentru a se da nerevizuibil.mi s a comunicat ca in decurs de 3 luni se v a solutiona.doresc sa stiu cand pot primii un raspuns concret la dosar.va multumesc

 23. Florin spune:

  Buna ziua,
  De anul trecut sunt diagnosticat cu poliartrita reumatoida si urmez tratamentul cu arava.Mentionez ca am 37 ani si anul trecut m-am operat la degete pentru scoaterea nodulilor reumatici,operatie care trebuie sa o refac si anul acesta deoarece au reaparut.
  In conditile in care eu am un serviciu care necesita folosirea degetelor in exces,mecanica fina,ce pasi trebuie sa urmez si daca exista posibilitatea pentru o pensionare anticipata?Va multumesc!

 24. Sorina spune:

  Buna ziua!va rog a avea amabilitatea de a-mi spune unde si cu cine trebuie sa iau legatura in cazul unui dosar trimis de la Brasov pentru pensionare pe caz de boala,mama mea Borzea Mariana este bolnava,sufera de depresie afectiva bipolara ,episod maniacal de tip sever si nu mai poate lucra in campul muncii,este in sistemul de invatamant,mentionez k a depus dosarul din luna martie iar dr. Valentin Nastase nu a prea tinut-o de vb si nu am inteles de ce la trimis la Bucuresti. Din luna martie mama a mai avut inca trei internari prin regim de urgenta,aceasta fiind foarte bolnava si nu mai este asigurata. Va multumesc!

 25. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,
  pentru problema prezentata de dumneavoastra, va rugam sa va adresati Comisiei de Evaluare a Persoanelor adulte cu Handicap judetene.

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 26. Marian spune:

  Buna ziua,
  Am depus dosar pentru pensie de invaliditate in data de 20.06.2014, nemaistiind ce se intampla cu dosarul respectiv am sunat sa cer lamuriri, mi s-a spus ca in 11.07.2014 a fost trimis la Bucuresti pentru aviz de pensie, va rog sa-mi spuneti ce inseamna acest lucru, e posibil ca toate dosarele sa se trimita pentru acest aviz sau este ceva neconcudent la dosarul meu, ma gandesc si imi fac probleme care in nici un caz nu-mi fac bine starii de sanatate.
  Va multumesc pentru lamuriri!

 27. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  rezolvarea problemei dumneavoastra nu intra in competenta Colegiului Medicilor din Romania. Va rugam sa va adresati Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din judetul in care locuiti.

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 28. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  Rezolvarea problemei dumneavoastra nu intra in competenta Colegiului Medicilor din Romania. Va rugam sa va adresati Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din judetul in care locuiti.

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 29. Carastoian Mirela spune:

  Buna ziua, ma numesc Carastoian Mirela, sunt mamica fetitei Dumitru Denisa de 9 ani, care in luna martie 2013 a fost diagnosticata cu leucemie limfoblastica acuta L1-sr de catre spitalul clinic fundeni. Incepand cu luna mai, 2013, odata cu obtinerea certificatului de handicap grav am beneficiat de concediu medical pe codul 09, cod de boala 161, pentru a-mi putea ingriji copilul. Pana in prezent am acumulat 446 zile CM, insa luna aceasta cand am fost cu referatul medicului curent la comisia de expertiza mi-au spus ca mai am putin pana la 1 an si jumatate si din acel moment nu mai beneficiez de CM intrucat codul acesta 09 il asimileaza codului 14, Neoplazii si de aici perioada . Doar ca in cazul neoplaziilor, cod 14, respectivii pot iesi la pensie, ceea ce nu cred ca-i cazul meu. Am facut adresa la casa de sanatate din Tulcea, unde locuiesc si ei imi citeaza un articol 54 din ordinul 60/32 din 27 ianuarie 2006 de unde se poate intelege doar ca” perioada va fi stabilita de medicul curant” E o mare dilema pe plan local, va rog, ajutati.ma, indrumati.ma pentru ca daca e asa, eu raman fara nici un fel de venituri ori copilul meu va sta singur in spital.
  Intrebarea mea pentru dvs este, de ce perioada de CM beneficiez eu ca mama a copilului si pentru ingrijirea acestuia, unde trebuie sa ma adresez eu sa fac o derogare in cazul in care chiar acea perioada de 1 an si jumatate e corecta.
  tel meu este 0747780653, astept raspunsul dvs

 30. Marian spune:

  Va multumesc pentru raspuns si imi cer scuze pentru confuzie, pagina pe care am accesat-o, cerand lamuriri, da impresia ca am putea afla cate ceva despre durata si procedura expertizarii medicale pentru acordarea pensiei de invaliditate, majoritatea intrebarilor au acest sens. Multi dintre noi cautam un raspuns, pentru ca de cele mai multe ori raspunsul direct al celor ce ar trebui sa ne lamureasca este: – mai dureaza!… Chiar daca termenele legale sunt depasite, chiar daca dosarele se trimit pe la ”n” comisii fara sa stim si noi de ce, este un circuit bolnav, identic cu acest sistem ce se pare ca doreste imputinarea numerica a acestui popor, am ajuns sa avem o valoare, in aceasta tara, doar pentru plata impozitelor, statul nedeclinand nici o datorie fata de cei ce cotizeaza zeci de ani la mentinerea acestui sistem, imi cer scuze pentru un comentariu ce nu isi are locul aici si va multumesc pentru receptivitate in mediu online!

 31. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  Rezolvarea problemei dumneavoastra nu intra in competenta Colegiului Medicilor din Romania. Va rugam sa va adresati Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din judetul in care locuiti.


  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 32. comin spune:

  ce trebuie a fac,am o persoana care ia pensie de handicap,fara sa aiba nimic,as dori sa fac o sesizare,ca sa nu mai ia pensie degeaba ,a ia cei care chiar sunt bolnavi va miultumec

 33. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  rezolvarea problemei dumneavoastra nu intra in aria de competenta a Colegiului Medicilor din Romania.
  In acest sens, va rugam sa va adresati Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap din judetul in care locuieste persoana la care faceti referire


  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 34. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  rezolvarea situatiei pe care o relatati dumneavoastra nu intra in aria de competenta a Colegiului Medicilor din Romania.
  Avand in vedere raspunsul primit de la CAS Tulcea, va sugeram sa va adresati Casei Nationale de Asigurari de Sanatate: http://www.cnas.ro

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 35. Panescu gheongheike spune:

  Buna am o întrebare Am făcut o Contestație la comisia expertiza Brașov cabinet dr Scurtu in 27 Iunie 2014 dar nu mi sa raspuns ce pot face

 36. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  Intrucat Colegiul Medicilor din Romania nu are jurisdictie asupra Comisiilor judetene de expertiza, va sugeram sa reveniti printr-o noua cerere/ contestatie pe langa aceeasi institutie

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 37. Mirela Diana spune:

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti daca dupa concediu medical cu durata totala de 90 zile(neintrerupta)este obligatoriu sa ma prezint la comisia de expertiza a capacitatii de munca,sau ,imi pot relua activitatea in mod obisnuit?

 38. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  rezolvarea situatiei pe care o relatati dumneavoastra nu intra in aria de competenta a Colegiului Medicilor din Romania.

  Va rugam sa va adresati Comisiei de expertiza medicala teritoriala pe raza careia va aflati

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 39. Panescu gheongheike spune:

  Buna ziua am o problema foarte gravă.in mai 2014 am făcut o Contestație la Grasu de invaliditate la cabinetul de expertiza bv abia in luna Decembrie m-au chemat la comisia de contestati cab dr nastase cu tot felu de investigatiei am dus toate documentele necesare si acea comisie unde erau 5 dr m-au verificat si au constatat ca boala mea era într-adevăr agravata si mia dat schimbarea gr din 3 in gr 2 si mi sa dat o alta decizie . Doamna dr expert de care aparțin nu ia stat bine ca comisia mia dat dreptate si mia trimis dosaru la inmrcm București . Întrebare este posibil ca un dr sa treacă peste comisie si sa se joace cu boala mea ? Sau unde pot merge sa sesizez acest abuz si aceasta Umilință prin care sunt nevoită sa trec mi se pare ca daca nu am sa dau șpagă si atenția doamnei dr ma hărțuiește astept raspuns

 40. Cristina spune:

  Buna ziua!Sotul meu are o tumoare pe creier care ii provoaca crize de epilepsie .Acest harmatom (medicul neurochirurg a dat denumirea si a explicat ce este) a fost descoperit acum 10 ani in urma unei crize de grad mall.Ca urmare a acesteia fiind o criza violenta si-a fracturat coloana fiind si operat.La aceea vreme nu sa recomandat operatia tinand crizele sub control medicamentos.Acest lucru a fost ascuns la servici pana acum 2 ani cand crizele sau indesit semn ca tumoarea creste si ca urmare a fost concediat.In urma unei crize in plina strada a fost dus la spital unde a fost tratat cu un somnifer si atat pentru ca nu este asigurat pentru a mai face investigatii amanuntite pentru ca sufera si de neurofibromatoza.Ultimul angajator la tinut 4 zile din cauza acestui lucru.Am hotarat sa-l pensionez pe caz de boala dupa 27 de ani de munca el avand varsta de 48 de ani pentru a avea posibilitatea de a consulta si alti medici de a avea si el dreptul la o trimitere catre medicul specialist etc.Am depus dosarul cu actele necesare inclusiv un rmn recent care atesta crizele epileptice mai putin un bilet de internare nou pentru ca nefiind asigurat nu imi permit sa platesc o spializare si o operatie daca ar fi necesar drept pentru care dosarul a fost trimis spre avizare la Bucuresti.Dosarul a fost depus pe data de 9 decembrie 2014 si pana in prezent nu avem nici un raspuns.Cei de la cabinetul de expertiza au o singura explicatie asteptati!Intrebarea mea este cat mai trebuie sa astept si daca este normal dupa atatia ani de munca sa nu beneficiezi de nimic!As dori sa-l pot opera sa duca o viata normala fara crize!Acest lucru la afectat si moral zi de zi inchis in casa pentru a nu mai avea si public in cazul unei crize!Cu tot respectul va multumesc pentru timpul acordat si astept un raspuns cu ce as mai putea face!

 41. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  Va informam asupra competentei colegiului medicilor numai in
  solutionarea plangerilor formulate impotriva membrilor sai medici. In
  ceea ce priveste expertiza capacitatii de munca puteti sa va readresati
  Institutului National de Expertiza Bucuresti .
  Daca intelegeti sa va indreptati impotriva unui medic, pentru a putea
  solutiona sesizarea formulata trebuie sa va adresati colegiului al carui
  membru este medicul, conform regulilor procedurale art. 109 alin. (1),
  (2) si (3) din Statutul Colegiului Medicilor din Romania , ca prima
  instanta de judecata , dupa care daca nu veti fi multumit de decizia
  colegiului teritorial aceasta poate fi contestata si se solutioneaza de
  catre Comisia Superioara de Disciplina de la nivelul Colegiului
  Medicilor din Romania.
  Plangerea va fi inregistrata numai daca contine elemente de identificare
  nume, prenume, si locul de munca ale medicului impotriva caruia se face
  precum si numele, prenumele, adresa si semnatura petentului.,
  prejudiciul creat pacientului.
  Plangerea se va depune personal sau prin mandat cu procura ori poate fi
  trimisa prin
  scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Nu se vor inregistra
  plangerile trimise
  prin fax ori depuse in copii, conform regulilor procedurale art. 109
  alin. (1), (2) si
  (3) din Statutul Colegiului Medicilor din Romania si conform art. 443
  alin. (1) din Legea
  95/ 2006, lege privind reforma in domeniul sanatatii.
  Va informam deasemenea ca actiunea disciplinara poate fi pornita in
  termen de cel mult 6 luni de la data savarsirii faptei sau de la data
  cunoasterii consecintelor
  prejudiciabile.conform art. 449 alin. (1) din legea 95/2006.

  Cu consideratie,
  Dr. Dragan Romina
  Consilier Departamentul de Jurisdictie Profesionala si Deontologie Medicala
  Colegiul Medicilor din Romania

 42. maria spune:

  Buna ziua!
  As vrea sa intreb unde ar trebui sa ma adresez pentru a face o sesizare cu privire la o comuna unde 90% din locuitori sunt “handicapati”. Ma refer cu precadere la comuna Moisei Ca acestea din urma , mai sunt multe familii si anume -de ex-Tomoiaga Stefan din Moiei Izvorul Dragos NR 665A.care beneficiaza de pensie pentru handicap sau boala fara a suferi de ceva anume. Aceste persoane care beneficiaza de pensii nemeritate, sunt perfect sanatoase, cu gospodariile pline de oratanii si beneficiaza si de subventii. Va intreb daca o persoana cu handicap sau bolnava ar putea sa ingrijeasca oratanii gen vite, ovine si porcine. Sunt sute de astfel de persoane in comuna Moiosei si comunele invecinate care beneficiaza de pensii pe nedrept si neverificati, deoarece au pensie definitiva ci nu cu revenire la comisie, bani care ar putea lua drumul pensiilor pensionarilor de drept carora li s-au diminuat pensiile.
  Astept un raspuns din partea dvs.

 43. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  referitor la solicitarea dumneavoastra, va informam ca problema semnalata nu intra in competenta Colegiului Medicilor din Romania, ci in cea a Comisiei de Handicap teritoriala din judetul in care se afla localitatea la care faceti referire. Drept urmare, va rugam sa va adresati acestei institutii.

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 44. bria silvia spune:

  Buna ziua , as dori sa aflu si eu adresa la care as putea trimite pentru contestatie in cazul pensiei. Va multumesc anticipat ! O zi buna

 45. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  problema dumneavoastra nu intra in competenta institutiei noastre.
  Va rugam sa va adresati Casei de Pensii teritoriale, din judetul unde aveti domiciliul.


  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 46. maria spune:

  Va multumesc ,pentru informatii si asa voi proceda, tot respectu pentru dumneavoasta.

 47. Fischer spune:

  Buna am si eu o rugaminte nu stiu unde si ce trebuie sa fac in legatura cu doamna Ursa Leontina din Resita jud Caras Severin vreau sa depun o plangere pt ca aceasta doamna domnisoara se comporta cu oamenii ca niste animale deci ce doctor e daca nu are cei 7 ani de acasa sa ieie cineva niste masuri pt ca asa nu se mai poate suntem toti oameni nu animale sfatuitima ce trebuie sa fac va rog

 48. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,
  Va informam asupra competentei colegiului medicilor numai in
  solutionarea plangerilor formulate impotriva membrilor sai medici.
  Daca intelegeti sa va indreptati impotriva unui medic, pentru a putea
  solutiona sesizarea formulata trebuie sa va adresati colegiului al carui
  membru este medicul, conform regulilor procedurale art. 109 alin. (1),
  (2) si (3) din Statutul Colegiului Medicilor din Romania , ca prima
  instanta de judecata , dupa care daca nu veti fi multumit de decizia
  colegiului teritorial aceasta poate fi contestata si se solutioneaza de
  catre Comisia Superioara de Disciplina de la nivelul Colegiului
  Medicilor din Romania. Dumneavoastra trebuie sa va adresati Colegiului
  Medicilor Caras Severin Str. Spitalului nr. 36, Resita.
  Plangerea va fi inregistrata numai daca contine elemente de identificare
  nume, prenume, si locul de munca ale medicului impotriva caruia se face
  precum si numele, prenumele, adresa si semnatura petentului.,
  prejudiciul creat pacientului.
  Plangerea se va depune personal sau prin mandat cu procura ori poate fi
  trimisa prin
  scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Nu se vor inregistra
  plangerile trimise
  prin fax ori depuse in copii, conform regulilor procedurale art. 109
  alin. (1), (2) si
  (3) din Statutul Colegiului Medicilor din Romania si conform art. 443
  alin. (1) din Legea
  95/ 2006, lege privind reforma in domeniul sanatatii.
  Va informam deasemenea ca actiunea disciplinara poate fi pornita in
  termen de cel mult 6 luni de la data savarsirii faptei sau de la data
  cunoasterii consecintelor
  prejudiciabile.conform art. 449 alin. (1) din legea 95/2006.

  Cu consideratie,
  Dr. Dragan Romina
  Consilier Departamentul de Jurisdictie Profesionala si Deontologie Medicala
  Colegiul Medicilor din Romania

 49. mitica spune:

  Am 49 ani. M-am nascut cu strabism convergent hipermetropie.Nu am vazut niciodata cu amandoi ochi.Am fost operat pentru strabism la varsta de 15 ani si la 19 ani si nu sa schimbat nimic Am executat stagiu militar de 1 an si 4 luni. Am terminat facultatea de constructii si alte studii postununiversitare.Lucrez in prezent (de 25 ani) in cadrul administratiei publice locale( de aproape 2 ani intro functie de conducere. Munca de zi cu zi a devenit foarte obositoare, stand si foarte mult la calculator.Vederea la ochiul stang ( cel bun) mi-a scazut ( avind in prezent dioptria de +1.50). In prezent nu ma gandesc la o pensionare, caci am nevoie de bani sa-mi cresc copiii, dar ma gandesc ca eu care folosesc un singur un singur ochi, nu o sa pot rezista in conditii normale de munca pana la 65 ani. De aceia, vreau sa stiu daca ma pot incadra, conform noi legi, a pensiilor , la o pensionare anticipata. Bine , nu imediat, cum am mai spus.

 50. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,
  referitor la solicitarea dumneavoastra, va informam ca aceasta excede cadrului legal de desfasurare activitatii Colegiului Medicilor din Romania.

  Va sugeram sa va adresati Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap judetene .

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 51. voinea spune:

  buna ziua, am nepotelul de 6ani,cu hipoacuzie ureche dr,nu are canal auditiv,nu are urechiusa,i s-a dat handicap usor,as vrea sa merg la o contra expertiza,unde ma pot adresa.va multumesc

 52. dana spune:

  Am 52 ani. De la varsta de22 ani sufar de astm bronsic,pentru care iau tratament lunar.Pentru inchiderea defectului septal atrial,am facut operatie pe cord deschis.Pana in aprilie 2014 am beneficiat de pensie de invaliditate de gradul 3,In urma contestatiei facuta pentru incadrarea in acest grad,am fost taiata definitiv de la pensie.Am revenit cu dosar nou de 2 ori si de 2ori am fost respinsa ca nu ma incadrez in grad de invaliditate.Doresc indrumare pentru procedura de contestatie,multumesc!

 53. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  referitor la solicitarea dumneavoastra, va informam ca problema prezentata excede cadrului legal de desfasurare a activitatii Colegiului Medicilor din Romania.

  Va sugeram sa va adresati in acest sens Comisiei de Evaluare a persoanelor cu Handicap teritoriale din judetul in care locuiti.

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

 54. Colegiul Medicilor din Romania spune:

  Buna ziua,

  referitor la solicitarea dumneavoastra, va sugeram sa va adresati Serviciului de Evaluare Complexa a Copilului din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului teritoriala din judetul/sectorul in care locuiti.

  Dr. Dan Mircea POPA
  Consilier Departament Avizari Acreditari
  Colegiul Medicilor din Romania

Scrieti un comentariu

(obligatoriu)