Comunicat de presă

Președintele Colegiului Medicilor din România, dl. dr. Gheorghe Borcean, salută realegerea în funcția de președinte al Camerei Medicilor din Cehia a dlui. dr. Milan Kubek, pentru al treilea mandat consecutiv și îi urează să aibă un mandat cu realizări notabile pentru breasla profesională, pe care cu cinste a condus-o și în trecut.

Dl. Dr. Milan Kubek activează în cadrul Comitetului Permanent al Medicilor Europeni (unde Colegiul Medicilor din România este membru) fiind Vice-Președinte în Comitetul Executiv al acestei organizații, funcție în care s-a remarcat încă de la început, având preocupări înalte și o viziune de ansamblu asupra profesiei medicale și a încercărilor la care este supusă aceasta de migrația intra și extra comunitară , de legislația atât de variată și de diferențele majore de abordare a profesiei, de dotare materială , de salarizare din cadrul țărilor membre ale Uniunii Europene.

Scopul dlui. dr. Milan Kubek a fost  să păstreze Comitetul Permanent al Medicilor Europeni ca o organizație a tuturor medicilor, care, împreună cu celelalte organizații medicale europene, să apere interesele și scopurile profesiei la nivel european și în fața instituțiilor Uniunii Europene și, în același timp, să sprijine membrii săi la nivel național.

Realegerea dlui. Dr. Milan Kubek pentru al treilea mandat consecutiv este o garanție a continuării proiectelor importante pe care le-a susținut în trecut, fiind asigurați că organizațiile noastre vor colabora excelent și în viitor.

Dr. Gheorghe Borcean

Președintele Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din România