Comunicat de presă

Președintele Colegiului Medicilor din România, Dl. Dr. Gheorghe Borcean, salută realegerea în funcția de președinte al Camerei Medicilor din Ungaria a Dlui. Dr. István Éger, pentru al patrulea mandat consecutiv și îi urează să aibă un mandat cu realizări notabile pentru breasla profesională, pe care cu cinste a condus-o și în trecut.

Dl. Dr. István Éger activează în cadrul Comitetului Permanent al Medicilor Europeni (unde Colegiul Medicilor din România este membru) fiind Vice-Președinte în Comitetul Executiv al acestei organizații, funcție în care s-a remarcat încă de la început, având preocupări înalte și o viziune de ansamblu asupra profesiei medicale și a încercărilor la care este supusă aceasta de migrația intra și extra comunitară, de legislația atât de variată și de diferențele majore de abordare a profesiei, de dotare materială, de salarizare din cadrul țărilor membre ale Uniunii Europene.

Ca președinte al Camerei Medicilor din Ungaria, Dl. Dr. István Éger a avut ca priorități: îmbunătățirea condițiilor de muncă și viață ale colegilor săi medici și protejarea sistemului public unificat de asigurări de sănătate din Ungaria, în forma sa tradițională. A luptat întotdeauna cu guvernul ungar pentru îmbunătățirea condițiilor din sistemul de sănătate, în interesul pacienților.

Realegerea dlui. Dr. István Éger pentru al patrulea mandat consecutiv este o garanție a continuării proiectelor importante pe care le-a susținut în trecut, fiind asigurați că organizațiile noastre vor colabora excelent și în viitor.

Dr. Gheorghe Borcean

Președintele Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din România