Anunţ Important pentru a proteja corpul profesional şi instituţiile medicale implicate de date şi mesaje ce conţin informaţii false sau fac uz de fals

 

Colegiul Medicilor din România

Departamentul Profesional – Ştiinţific şi Învăţământ

 

Către toţi medicii interesaţi!

 

Este posibil să vă parvină, pe diverse căi (e-mail, scrisoare personală, la cabinet sau la instituţia unde lucraţi) oferta făcută având ca şi persoană de contact pe d-na dr. Ramona Jurcău, de a participa la 2 cursuri în cadrul Programului de Învăţământ Postuniversitar al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Disciplina de Fiziopatologie, în colaborare cu „Academia Internaţională de Homeopatie” Clasică din Alonissos (prof. George Vithoulkas):

1)      „Homeopatie Clasică” – Partea I; „Homeopatia şi Nivelurile de Sănătate” – în perioada 2-18 iunie 2014 (poziţia 95 din oferta de cursuri postuniversitare a UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca), pentru care se face afirmaţia că ar beneficia de 60 credite EMC.

2) „Homeopatia în condiţii de stres” în perioada 1-6 iunie 2014 – poziţia 360 din oferta de cursuri, care, ar fi fost creditate de Colegiul Medicilor din România cu 30 de credite EMC.

Pentru ambele situaţii, facem următoarele precizări:

I)        CMR dezminte faptul că ar fi acordat credite EMC pentru cursurile menţionate, atât pentru cel de la poziţia 95, cât şi pentru cel de la poziţia 360 din oferta de cursuri postuniversitare amintită mai sus.

II)     Universitatea „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca consideră că aceste cursuri nu se pot desfăşura prin universitate, neîncadrându-se în condiţiile de eligibilitate academice.

În eventualitatea în care evenimentele iau o cale particulară de desfăşurare, participarea medicilor la aceste cursuri este considerată ca o decizie personală care exclude revendicarea de credite EMC din partea CMR.