Poziția Colegiului Medicilor din România privind vaccinarea

 

Ca urmare a unor sesizări primite de la populație, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România face următoarele precizări față de afirmația conform căreia vaccinarea ar produce autism, informație apărută și în „Dicționarul Medical Ilustrat de la A la Z” (acolo unde apare și informația că editarea acestui dicționar este un „proiect apreciat de Colegiul Medicilor din România”):

  1. Colegiul Medicilor din România a încurajat și încurajează elaborarea de proiecte cu caracter de informare a populației.
  2. Colegiul Medicilor din România nu își însușește conținutul materialelor din dicționar.
  3. Colegiul Medicilor din România nu a participat la elaborarea și nici nu a verificat valoarea științifică a materialelor din respectivul dicționar.
  4. Colegiul Medicilor din România este parte la elaborarea Programului Național de Vaccinare, lucrare care se elaborează conform celor mai bune dovezi medicale existente în prezent.
  5. Colegiul Medicilor din România este parte activă la elaborarea legii vaccinării și în campaniile pro-vaccinare care se desfășoară conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.