Comunicat

COMUNICAT

Colegiul Medicilor din Romania a luat act de scrisoarea de sprijin a Colegiului Medicilor Alba referitoare la solicitarile medicilor de familie.

Colegiul Medicilor din România constată că medicii de familie și de ambulator sunt nemulțumiți de lipsa de răspuns a autorităților din sistemul sanitar față de revendicările lor întemeiate.

Colegii noștri se pregătesc de o mișcare revendicativă.

Față de această situație, Colegiul Medicilor din România consideră legitimă poziția lor și sprijină orice acțiune legală menită să atragă atenția și să rezolve situația conflictuală.

       Totodată ne manifestăm îngrijorarea pentru eventualele neajunsuri pe care le vor suferi pacienții noștri și speranța că prin dialog se va ajunge la o soluție convenabilă și la detensionarea atmosferei și așa încărcată în sistemul sanitar.

Dr. Gheorghe Borcean                                          Dr. Constantin Cârstea

Președinte C.M.R.                                                Vicepreședinte C.M.R.

 

 

Scrisoarea de sprijin a Colegiului Medicilor Alba

Colegiul Medicilor Alba sprijină demersul medicilor de familie, care au intrat în grevă japoneză

 

Solicitările medicilor de familie au fost aproape în totalitate ignorate în momentul desfășurării negocierilor pentru noul contract cadru, astfel că modificările prevăzute sunt minore în raport cu multitudinea problemelor existente.

Medicii de familie nu doresc semnarea acestui nou contract cadru la 1 iulie, iar într-o primă fază își vor exprima nemulțumirea prin purtarea unor banderole albastre.

Colegiul Medicilor Alba susține inițiativa medicilor de familie și încurajează medicii din spitale să se alăture acestui demers, sprijinindu-și moral colegii.

Sistemul de sănătate actual este nesustenabil, iar dacă nu va fi reformat în punctele esențiale, începând cu medicina primară, colapsul ar putea fi inevitabil.

 

Președintele Colegiului Medicilor Alba

Dr. Ioan Susan