Colegiul Medicilor din România condamnă vehement atitudinea părintelui care a desfigurat în bătaie un medic ce îşi exercita profesia

Colegiul Medicilor din România condamnă vehement atitudinea părintelui care a desfigurat în bătaie  un medic pentru faptul că acesta a  decis externarea copilului său care avea o afecţiune respiratorie uşoară. Colegiul Medicilor din România  este decis să asigure asistenţă juridică medicului bătut de la Spitalul de copii M. S. Curie dacă situaţia o va impune.

Cazurile în care medicii cad victime agresiunii  aparţinătorilor pacienţilor sau chiar acestora sunt tot mai numeroase. Aproape că nu există zi în care un medic să nu fi fost agresat verbal. De asemenea şi numărul cazurilor de agresiuni fizice la adresa medicilor creşte  de la o zi la alta. Cu toate acestea, medicii nu ies în public, nu fac un caz din drama pe care o trăiesc fiind umiliţi şi agresaţi în condiţiile în care  se luptă pentru a salva viaţa fiecărui pacient ce le trece pragul.

Ne intrebăm retoric, oare acţiunile administrative şi de opinie publică care se tot amplifică nu înseamnă altceva decât  incurajere  tacită a comportamentelor agresive la adresa medicilor?

Colegiul Medicilor din România va asigura asistenţă juridică oricărui coleg care ar putea ajunge într-o astfel de situație.