Comitetul Permanent al Medicilor Europeni susține campania Organizației Mondiale a Sănătății – ” Săptămâna europeană a imunizării”

“Vaccinarea este o modalitate sigură si eficientă de a preveni  bolile transmisibile. Noi, ca profesioniști din domeniul sănătății, trebuie să fim direct implicați în creșterea ratei de vaccinare prin comunicare, etică, îndrumare și cooperare. În același timp, trebuie să găsim soluții pentru a  aborda vaccinarea fără ezitare”.

Vicepreședinte CPME, Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag

Săptămâna europeană a imunizării, condusă și coordonată de Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), are loc in perioada 24-30 aprilie 2017. Aceasta subliniază faptul că este important să avem un sprijin politic puternic in lupta pentru imunizare  pentru a evita reapariția unor boli extrem de contagioase care afectează nu numai individul, ci și intregul sistem de îngrijire a sănătății.

CPME salută campania „Săptămâna Europeană de Imunizare”, care se desfășoară sub sloganul „Vaccinurile sunt eficiente – vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieții”. Scopul acesteia este de a sublinia gradul de conștientizare cu privire la importanța imunizării și de a crește rata de vaccinare în rândul populației.

Campania evidențiază faptul că fiecare copil merită o șansă egală de a duce o viață sănătoasă și că vaccinarea este un pas vital pentru a realiza acest lucru. Vaccinurile și dozele de rapel administrate la începutul vieții sunt esențiale pentru asigurarea protecției copiilor. În acelați timp imunizările sunt la fel de importante și pentru adulți, oferindu-le posibilitatea de a recupera vaccinurile pe care nu le-au facut  sau care nu erau disponibile în perioada copilăriei.

CPME, reprezentant al asociațiilor medicale naționale din Europa, sprijină în special imunizarea profesioniștilor din domeniul sănătății. Imunizarea persoanelor implicate în sistemul de sanatate îi protejeaza nu numai pe aceștia dar și pe pacienții lor și oferă un exemplu de urmat în ceea ce privește importanța vaccinării.

 

PR_CPME_European_Immunization_Week_24042017

(click here)