Gheorghe Borcean, preşedintele CMR: Colegiul Medicilor din România militează pentru implicarea mai profundă în rezidenţiat

Medicii rezidenţi să se pregătească şi în alte spitale decât cele universitare

CMR şi-ar dori să poată fi implicat mai profund în rezidenţiat. „Pentru că, tinerii medici care devin rezidenţi şi fac o specialitate, de fapt, se pregătesc  să intre în rândurile noastre. Noi ar trebui să îi admitem  în rândurile noastre supraveghindu-le paractica de rezidenţiat şi verificându-le cunoştinţele,  atunci când ei şi-au îndeplinit baremul, barem pe care îl poate face Ministerul Sănătăţii”, explică preşedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

Totodată, CMR va milita să intre cu medicii rezidenţi şi în alte spitale decât cele clinice pentru a putea să se apropie de bolnav şi pentru a vedea că se face medicină şi în alte spitale decât centrele  universitare: Timişoara, Bucureşti, Cluj, Iaşi.

„După un an de curs să se poată merge în instituţii acreditate de universitatea teritorială cu medici acreditaţi de universitatea teritorială. Să facă rezidenţiat în care să se poată apropia de bolnav. Pentru că, una este să ai 20 de rezidenţi pe clinica de chirugie şi alta să ai 2. Şi la final să introducem în comisia pentru examenul de specialitate şi un reprezentant al CMR din judeţul în care acesta va merge”, adaugă preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Academia de sănătate”, realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, pentru DC News.