Colegiul Medicilor din România, îngrijorat de situația medicilor de familie, solicită rezolvarea amiabilă a conflictului cu CNAS

Colegiul Medicilor din România își exprimă îngrijorarea față de situația conflictuală apărută între medicii de familie și casele de asigurări de sănătate, în urma căreia există riscul ca 25% din populația țării să rămână fără asistență medicală primară.

CMR face din nou precizarea că susține revendicările  medicilor de familie și solicită autorităților rezolvarea  cât mai rapidă, pe cale amiabilă, a  situației conflictuale, pentru ca pacienții să nu aibă de suferit, iar asistența medicală primară să se desfășoare normal.

Colegiul Medicilor din România apără demnitatea și promovează drepturile și interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea și independența profesională a medicilor în exercitarea profesiei.

Medicii de familie reprezintă  o treime din totalul medicilor din România, iar acțiunile lor pentru debirocratizare și pentru obținerea unei finanțări corespunzătoare sunt o cerință firească.