Colegiul Medicilor din România solicită Ministerului Sănătății suplimentarea numărului de posturi pentru medicii rezidenți

Colegiul Medicilor din România a trimis o adresă către Ministerul Sănătății prin care solicită suplimentarea numărului de posturi pentru medicii rezidenți care au susținut și promovat examenul de rezidențiat din sesiunea noiembrie 2017, dar care nu au obținut un post/loc de rezident.

Din datele care ne-au fost comunicate, numărul medicilor aflați în situația menționată  anterior nu este mai mare de câteva sute, numărul fiind oricum cu mult inferior față de nevoile sistemului sanitar.

CMR consideră că o astfel de măsură nu va duce la scăderea calității actului medical, având în vedere că medicii au promovat totuși examenul de rezidențiat, dovedind că îndeplinesc condițiile minime impuse de rigorile acestui examen.

Totodată, având în vedere că procesul de modificare a Ordonanței de Guvern nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului este unul de durată, CMR este de părere că măsura suplimentării numărului de posturi/locuri de rezident constituie o măsură care soluționează cu celeritate atât dificultațile întâmpinate de sistemul de sănătate cu privire la deficitul de medici, cât și necesitatea medicilor de a lucra.