Lansarea volumului “Omul îmbunătățit”a adunat la Timişoara elita medicală, academică şi bisericească

Lansarea volumului “Omul îmbunătățit”a adunat la Timişoara elita medicală, academică  şi bisericească

Lansarea volumului „Omul îmbunătățit”, scris de dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România, a adunat,  la Timişoara, la sfârşitul lunii ianuarie, elita medicală, academică şi bisericească.

Lansarea a avut loc în aula academician “Pius Brânzeu” a Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, în deschiderea întâlnirii lunare a Consiliului Național al Colegiului Medicilor din România.

La manifestare au fost prezenţi doi ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, prof. univ. dr. Marius Raica, rectorul UMF din Timișoara, evenimentul fiind moderat de prof. univ. dr. Lazăr Fulger, președintele Colegiului Medicilor din județul Timiș.

Au vorbit despre volumul „Omul îmbunătățit”, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, prorector  UMF din Timișoara, prof. univ. dr. Vladimir Fluture, UMF Timișoara și prof. univ. dr. Mircea Cinteză din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Mitropolitul Ardealului  a binecuvântat  cartea,  pe care a apreciat-o  ca fiind  “o frumoasă și expresivă punte de legătură dintre medicină și teologie”.
De asemenea, Mitropolitul Banatului a explicat  faptul că această carte, venită dintr-un domeniu conex teologiei, dar nu străin, confirmă existența unui dialog pe tărâmul misiunii și al mărturiei creștine, în contextul apostolatului laic, pe care oamenii bisericii îl mărturisesc cu dragoste față de semenii lor pe care îi slujesc.

Cartea, tipărită la editura Mirton din Timișoara, este o sinteză între  cunoașterea rațional-științifică și cea spirituală. Autorul are preocupări referitoare la viață și calitatea acesteia, care nu se vor opri aici, ci dimpotrivă, va fi un bun prilej pentru demararea unor cercetări viitoare în domeniul bioeticii. Doctorul Borcean dorește prezentarea ființei umane, nu doar ca un trup, ca individ, prin intermediul rațiunii tehnicizate, ci ca o ființă spirituală, destinată veșniciei și mai ales iubirii.

DSC_7698 DSC_7701 DSC_7705 DSC_7727