Colegiul Medicilor din România felicită candidații admiși la rezidențiat

Colegiul Medicilor din România îi felicită pe toți candidații care au reușit la concursul de Rezidențiat 2018, dar și pe cei care i-au susținut și încurajat pentru acest nou parcus în carieră.

Totodată, CMR îi încurajează și pe mai tinerii colegi care nu au promovat acest concurs de mare dificultate din sesiunea noiembrie 2018 să nu renunțe la realizarea visului lor.

Remarcăm buna organizare a acestui concurs și aducem mulțumirile noastre conducerii Ministerului Sănătății, Centrului de Resurse Umane în Sănătate Publică al MS dar și universităților de medicină și farmacie, organizatoare ale concursului.

”Dragii noștri tineri colegi, veți intra, în urma acestui concurs, pe care în mod meritoriu l-ați promovat, într-o viață nouă care va dura până la sfârșitul carierei voastre. Vă veți dedica, în anii rezidențiatului, trup și suflet, procesului de formare. Veți fi în acești ani în preajma maeștrilor voștri pe care îi veți venera până la sfârșitul carierei. Veți învăța disciplina de clinică și cunoștințele în specialitatea pe care ați ales-o. Veți intra în clubul select al nobilei noastre profesii. Vom fi colegi. Veți fi respectați și iubiți. Fiți mândri și ridicați-vă la așteptările pe care pacienții și societatea la au de la voi”, a spus președintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

În acest an Ministerul Sănătații a scos la concurs pentru examenul de rezidențiat peste 5000 de locuri în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie pentru care s-au încris peste 8400 de candidați. Concursul s-a desfășurat în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.