Zeci de medici de familie din 24 de țări vin la Cluj-Napoca pentru cea mai mare reuniune europeană

Peste 70 de medici din 24 de țări participă astazi și mâine la Cluj-Napoca la cea mai mare reuniune de profil, Adunarea Generală a Uniunii Europene a Medicilor de Familie (UEMO). Începând din acest an, România a preluat președinția Uniunii Europene a Medicilor de Familie și este condusă de dr. Călin Bumbuluț.

 

“Adunarea Generală a UEMO de la Cluj-Napoca este prima întâlnire de asemenea anvergură în mandatul României la președinția UEMO, pentru perioada 2019-2022, și se va concentra pe o varietate de subiecte de sănătate legate de obiectivele UE, incluzând recomandările Agenției Europene a Medicamentului, vaccinarea, eHealth, evaluarea tehnologiilor medicale, telemedicina, rezistența antimicrobiană, amenințările la adresa sănătății la nivel mondial în 2019 și multe alte subiecte importante” – a declarat Dr. Călin Bumbuluț, Președintele UEMO și Vice-Președinte al Colegiului Medicilor din România.

 

UEMO reunește cele mai reprezentative organizații naționale, nonguvernamentale și independente ale medicilor de familie din țările Europei. Fondată în 1967, UEMO cuprinde acum organizații din 24 de țări europene, cu un număr de peste 520.000 de medici de familie/medici generaliști. Din 1992, UEMO are statutul oficial de organizație consultativă nonguvernamentală a Consiliului Europei.

 

Obiectivele principale ale UEMO sunt: să promoveze cel mai înalt standard de pregătire practică și de îngrijire a pacienților în domeniul medicinei de familie la nivel european; să apere rolul medicilor de familie în sistemele de sănătate; să promoveze interesele etice, științifice, profesionale, sociale și economice ale medicilor de familie europeni și să le asigure libera practică în interesul pacienților lor; să stabilească punctele de vedere unitare ale membrilor săi și să le reprezinte în fața autorităților europene și organizațiilor internaționale relevante; să colaboreze cu alte organizații medicale europene pentru a consolida poziția și unitatea profesiei medicale în Europa, pentru a menține cele mai înalte standarde de educație, etică și de îngrijire a pacienților.

 

Evenimentul de la Cluj-Napoca are loc la SunGarden Resort, cu Deschiderea Oficială vineri, 24 mai, ora 09:00, Sala Regina Maria și conferință de presă la ora 10.15.

 

Mai multe despre UEMO pe www.uemo.eu și pe www.facebook.com/uemoeu