Mesaj către membrii Colegiului Medicilor din România

De luni în România se instituie starea de urgență, situație care este reglementată de art. 93 al Constituției României dar și de Ordonanța de urgență nr. 1/1999

 

Interesul societății este deasupra interesului profesiei!

Interesul pacientului este superior celui al medicului!

Avem astăzi în viața noastră, a generațiilor noastre, un risc biologic uriaș, dar, din fericire, avem și mijloacele tehnice, capabilități organizatorice și umane, cu totul altele și superioare vremurilor trecute. Nu este însă pentru prima dată când corpul medical este pus în fața unor situații foarte grave, pe care întotdeauna le-a depășit.

Nu vă îndemn doar să răspundem solicitărilor adminstratorului sistemului sanitar și al stării de urgență, întocmai și la timp, ci mai ales să venim în întâmpinare acestora și să combatem orice situație de risc public și individual.

Vă rog să aveți grijă de sănătatea dumnevoastră și a familiilor dumnevoastră în această perioadă și să semnalați autorităților orice situație de risc nejustificat pentru dumnevoastră având în vedere că suntem în prima linie și cei mai expuși.

Este momentul, doamnelor si domnilor colegi, asa cum s-a mai întâmplat în împrejurări dramatice, să luptăm umăr la umăr, necondiționat, să avem încredere că împreună cu toți cei implicați în lupta împotriva acestei maladii infecțioase vom izbuti să învingem în timp cât mai scurt și cu cât mai puține pierderi.

 

Gheorghe Borcean

Președinte

Mesaj către membrii Colegiului Medicilor din România (click aici)