7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătăţii

Articole recente

Ne puteți contacta

Vă stăm la dispoziție pentru informațiile și sprijinul de care aveți nevoie.

7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătăţii

Sănătatea, domeniu Prioritar

Ziua Mondială a Sănătății reprezintă o zi globală de conștientizare a sănătății marcată anual pe 7 aprilie de către Organizația Mondială a Sănătății.

Colegiul Medicilor din România (CMR) reiterează, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, importanța implementării unor politici naționale viabile în domeniul sănătății, demararea investițiilor în infrastructura spitalicească și desfășurarea de programe de prevenție a celor mai frecvente boli cronice. Acestea sunt elemente esențiale pentru populație, pentru pacienți, dar și pentru a ține medicii în România și a le oferi condiții adecvate de muncă.

„În 2022, marcăm Ziua Mondială a Sănătăţii într-un context destul de dificil. Suntem încă în pandemia de COVID-19. Ne bucurăm că înregistrăm în ultima perioadă mai puține cazuri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2, să sperăm că se va păstra această tendință. În continuare, cu toții, medici, personal medical, pacienți, societate, trebuie să fim precauți și prudenți. Nu trebuie să uităm că, în cei peste doi ani de pandemie, medicii și întreg personalul sanitar s-au aflat în prima linie și s-au implicat, de multe ori până la epuizare, pentru a reda sănătatea pacienților.

Astăzi avem și un context geopolitic complicat, dar despre sănătate trebuie să vorbim zi de zi.

Astfel se pot realiza strategii care să pună sănătatea ca domeniu prioritar în politicile naționale, a declarat prof. univ. Dr. Daniel Coriu, Președintele Colegiul Medicilor din România.

Ziua Mondială a Sănătăţii, marcată în fiecare an pe data de 7 aprilie, evidențiază o temă de sănătate specifică unui domeniu prioritar pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Tema de anul acesta a Zilei  Mondiale a Sănătății este: „Planeta noastră, sănătatea noastră”

În acest context, reprezentanții Colegiul Medicilor din România se alătură mesajului internațional și atrag atenția că sănătatea populației este în strânsă legătură cu sănătatea mediului înconjurător, a planetei în ansamblu.

Distribuie