In Memoriam Dr Dâmbeanu Ioan-Marin

Articole recente

Ne puteți contacta

Vă stăm la dispoziție pentru informațiile și sprijinul de care aveți nevoie.

A plecat dintre noi, spre alte zări, un Om absolut, complex, minunat, dăruit de Dumnezeu, acestei Vocații pentru Viață- numita Medicină- Dr Dâmbeanu Ioan- Marin. Om de o cultură medicală ieșită din comun, a fost mentor și deschizător de Drum pentru Neonatologia românească.

Elegant, distins și în același timp, de o modestie rară, a crescut generații de medici, le-a amprentat magistral personalitatea profesională, i-a orientat spre acest segment incredibil al științei creșterii și îngrijirii nou- născuților. Inovația, știința aplicată în practica de zi cu zi, a permis transformarea zonei de îngrijire a marilor prematuri, în adevărate “laboratoare spațiale pentru o noua șansă la viață”- așa cum a fost cunoscută Secția Spitalului “Prof Dr Panait Sârbu”- coodonată de către Dr. Dambeanu Ioan- Marin.

Frumusețea Sufletului, grija, empatia, compasiunea, sprijinul acordat fiecărei ființe aflate în suferință, cultura enciclopedică- ar putea, poate, încerca, să descrie o mică parte din ceea ce a dăruit acest OM, pentru Lume. Modelul uman, recunoștiinta, onoarea de a-i fi fost discipoli- cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie ce a însemnat pentru noi, cei din breasla medicală, acest Mare Medic.

Drum lin spre Stele Domnule Dr Dâmbeanu Ioan-Marin.

Distribuie