Ziua Mondială a Donatorului de Sânge: Să preschimbăm NU AVEM SÂNGE în AVEM SÂNGE!

Articole recente

Ne puteți contacta

Vă stăm la dispoziție pentru informațiile și sprijinul de care aveți nevoie.

14 iunieZiua Mondială a Donatorului de Sânge.

Colegiul Medicilor din România lansează un apel public pentru conștientizarea importanței donării de sânge în rândul persoanelor a căror stare de sănătate permite acest lucru.

Potrivit statisticilor, România ocupă printre ultimele locuri în Europa în ceea ce privește donarea de sânge. Astfel, medicii trag un semnal de alarmă că, de multe ori, pacienți care au nevoie acută de sânge trebuie să amâne diverse proceduri medicale sau tratamente.

Avem lipsă de sânge în spitale, iar numărul donatorilor este încă foarte mic.  Zilnic aud de la colegii mei NU AVEM SÂNGE. Haideți să ne unim forțele și să preschimbăm NU AVEM SÂNGE în AVEM SÂNGE! Ca medic hematolog văd zilnic cât de importantă este existența unor cantități suficiente de sânge atunci când ai nevoie. Haideți, toți cei care putem să donăm sânge, să fim implicați în viața comunității, pentru că donarea de sânge înseamnă și RESPONSABILITATE”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), medic hematolog.

Anul acesta, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se desfășoară sub sloganul Donați sânge și țineți lumea pulsând.

Colegiul Medicilor din România, ca for reprezentativ al corpului medical din țară, le mulțumește celor care donează sânge și prin actul voluntar pe care îl realizează, contribuie anual la salvarea de vieți.

Distribuie