Anulare dispoziții Statut

Articole recente

Ne puteți contacta

Vă stăm la dispoziție pentru informațiile și sprijinul de care aveți nevoie.

În atenția Comisiilor de Jurisdicție și a Comisiilor de Disciplină a Colegiilor teritoriale 
  • Instanța a decis prin Hotărâre judecătorească nr.5071/08.10.2020 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție următoarele:

,,Anulează dispozițiile art. 110 lit. c) din Statutul Colegiului Medicilor din România, adoptat prin Hotărârea nr. 2/2012, precum și în parte dispozițiile art. 120 alin (5) lit. a) din Statutul Colegiului Medicilor din România, adoptat prin Hotărârea nr.3/2016, respectiv teza finală: ,,sau dacă persoana care a formulat plângerea, deși anunțată, în mod nejustificat nu se prezintă la audierea fixată de comisia de disciplină sau nu își precizează în scris poziția față de solicitările Comisiei de Disciplină’’.

  • Au fost anulate prevederile art. 110 lit. c) din Statutul vechi, respectiv teza finală a art. 120 alin. (5) din actualul Statut.
  • În prezent, ca urmare a hotărârii Înaltei Curți de Casație și Justiție, Comisiile de Disciplină teritoriale soluționează plângerile, chiar dacă petentul nu se prezintă la audiere, deși a fost legal invitat sau nu își precizează în scris punctul de vedere față de solicitările comisiei.
  • Vă rugăm să aveți în vedere faptul că nu mai este posibilă soluția de respingere a plângerii petenților și stingere a acțiunii disciplinare, dacă petentul nu se mai prezintă la audiere, deși acesta a fost legal invitat.
  • Atragem atenția că o decizie adoptată de Comisia de disciplină teritorială întemeiată pe dispozițiile anulate de Înalta Curte de Casație și Justiție va fi lovită de nulitate absolută.
Regăsiți aici Comunicare hotărâre civilă – Înalta Curte de Casație și Justiție (CLICK pentru a vedea documentul)

Distribuie